Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri » Beğendili Tavuk But

Beğendili Tavuk But

Malzemeler

1 kahve fincanı un

3 adet patlıcan

3 yemek kaşığı tereyağı

4 adet tavuk but

1,5 su bardağı süt

Tuz, karabiber

Beğendili Tavuk But Tarifi

Patlıcanları, ateşte çevirerek pişirin. Kabukları yanmaya başlarken ateşten alın ve kabuklarını sıyırarak soyun. 1 kahve fincanı unla, 3 yemek kaşığı tereyağını tahta kaşık yardımıyla tencerede 2-3 dakika kavurun.1.5 su bardağı sütü azar azar karışıma ekleyip, karıştırın. Patlıcanları sıkarak sudan çıkartın ve bıçakla kıyıp, unlu karışımın içerisine katın. 5-10 dakika pişirdikten sonra, tuz ve karabiberi ilave edin. Diğer tarafta tavuk butlarını tavaya koyup kapağını kapatın ve kendi suyunda pişirin. Ardından biraz yağ ekleyerek kızartın ve Beğendi’nin üzerine koyun. 1 kaşık zeytinyağında salçayı kavurup üzerlerine gezdirin.

Tavsiye

Taze Vişneli Taze Yaprak Sarma

Fotoğraflar: Özgür Bakır Hazırlayan: Sema Temizkan – İnci Bak  (1 Tencere İçin) Malzemeler: 500 gram taze …

Bir Yorum

  1. Bizim evde böyle güzel ttralaa hiç hayır denmez bende bir daha hindi etiyle köriyi bir deneyim..fikir için sağol fıstığım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir