Ana Sayfa » Tarifler » Salata Tarifleri » Balkabaklı ve Kuşkonmazlı Risotto
Balkabaklı ve Kuşkonmazlı Risotto

Balkabaklı ve Kuşkonmazlı Risotto

Balkabaklı ve Kuşkonmazlı Risotto

Malzemesi
• 240 gram risotto pirinci
• 1 adet küçük soğan
• 2 diş sarımsak
• 3 dal taze kekik
• 3 adet defne yaprağı
• Tuz ve karabiber
• 1 bardak balsamik sirke
• 100 gram parmesan peyniri
• 40 gram tereyağı
• 5 gram maydanoz
• 10 gram fesleğen
• 40 gram kuşkonmaz
• 40 gram balkabağı

Balkabaklı ve Kuşkonmazlı Risotto Tarifi:

Soğan, sarımsak, fesleğen, taze kekik,
defne yaprağı ve zeytinyağını tavada soteleyin.
Ardından risotto pirincini ilave edin.
10 dakika normal ateşte kavurun. Tuz,
karabiber ve balsamik ekleyip, çekinceye
kadar karıştırın. Su ekleyin. Pirinç risotto
kıvamına gelene kadar su katın. Çektirinceye
kadar karıştırıp, kıvamını almasını
sağlayın. Kuşkonmaz ve balkabağını haşlayın.
Ayrı bir tavada sarımsak ve fesleğeni
kavurup risottoya katın. Hafif
sulandırıp, krema, permasan kuşkonmaz
ve balkabağını atın. Ateşten aldığınız tavaya
tereyağı ve maydanoz ilave edip, yağ
eriyinceye kadar karıştırın. Risottonuz
servise hazırdır.

 

Tavsiye

Taze Vişneli Taze Yaprak Sarma

Fotoğraflar: Özgür Bakır Hazırlayan: Sema Temizkan – İnci Bak  (1 Tencere İçin) Malzemeler: 500 gram taze …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir