Ana Sayfa » Tarifler » Diyet Yemekleri » Balkabaklı Patates Dolması
Balkabaklı Patates Dolması

Balkabaklı Patates Dolması

Balkabaklı Patates Dolması

Malzemeler

12 adet patates

500 gram balkabağı

250 ml. sebze suyu

500 gram mantar

3 adet taze soğan

50 gram hindi pastırması

Sıvı yağ

Yeteri kadar tuz, karabiber

Balkabaklı Patates Dolması Tarifi:

Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Balkabağını küp şeklinde doğrayın. 250 ml. sıcak sebze suyunda haşlayın. Kabukları soyulan patatesleri uzunlamasına yarıya bölün. İçlerini oyun. Oyulan patates içine balkabağını ilave edin. 50 gram hindi pastırmayı küçük parçalara bölün. Sıvı yağda kavurun. Mantarları ilave edin. Bıraktığı tüm suyu çekene kadar yağda öldürün. Taze soğanları katın. 2-3 dakika daha kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Balkabağıyla patatesi pişme suyunda püre haline getirin. 1 yemek kaşığı sıvı yağı katıp karıştırın. Hazırlanan mantar harcını patateslere doldurun. Üzerini balkabağı püresiyle kaplayın. Üzerine kaşar peyniri ilave edip fırınlayın.

OKU ➤  Patates Oturtma

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir