Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Balkabaklı Panna Cotta

Balkabaklı Panna Cotta

1486

Malzemeler

Yarım litre süt

Yarım litre krema

4 adet yaprak jelatin

3 gram yaprak jelatin

200 gram toz şeker

200 gram balkabağı

Hazırlanışı

Süt, krema, vanilya ve toz şekeri bir tencereye alın. Fokurdayıncaya kadar yavaş bir şekilde kaynatın. Jelatinleri soğuk suda ıslattıktan sonra karışımın içine salın. Tatlıyı servis kaselerine bölüştürerek donmaya bırakın. Balkabağını ayrı bir tencereye alın, 100 gram toz şeker, biraz su ilave ederek püre haline getirin. Donan panna cottaların üzerine koyarak servis aşamasına geçin.

 

OKU ➤  Pekmez Helvası

Tavsiye

SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ

SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ Ramazan ayı boyunca oruç tutan pek çok kişi, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir