Ana Sayfa » Sağlık » Balın H1N3 Virüsü’ne Karşı Antiseptik Olduğunu Biliyor Musunuz?

Balın H1N3 Virüsü’ne Karşı Antiseptik Olduğunu Biliyor Musunuz?

balSoğuk havaların gelmesiyle birlikte kış hastalıkları da kapımızda. Antibiyotiklerin çare olmadığı virüslere doğal ve sağlıklı ürünler yetişiyor. Bal da bu ürünlerden biri. Yüksek standartlarda ve titizlikle üretilmiş markalı ballar, bağışıklık sistemini güçlendirirken, hastalıklara karşı vücutta koruma kalkanı oluşturuyor.

Günümüzün en bulaşıcı hastalığı H1N3 virüsü özellikle bağışıklık sistemi zayıf ya da hasta olanlarda daha sık ve tehlikeli şekilde görülüyor. Antibiyotikle tedavi edilemeyen virüs için uzmanların sıklıkla söylediği yöntem ise dengeli ve doğal beslenmek. Hastalık sürecinde  bağışıklık sistemimizin zayıflaması nedeniyle  doğal bal tüketimi önem kazanıyor. Doğal bir antiseptik olan bal çeşitlerinden özellikle de kestane balı iyileşme sürecinin kısalmasına destek oluyor. Konuyla ilgili olarak Anavarza Bal Genel Müdürü Can Sezen şu şekilde konuşuyor  “Kestane Balı, koyu kahverengi renkli, hafif buruk acımtırak kestane kokusuna özgü tadı olan bir bal. Bütün koyu renkli ballar gibi antioksidan özelliği olması sebebiyle kansere karşı koruyucudur. Bal arısı kestaneden hem polen, hem nektar hem de salgı toplar ve antiseptik özelliğiyle tanınır. Araştırmalarda antibiyotik özelliğiyle B. Hemolotik streptococ’lara karşı balın etkili olduğu tespit edilmiştir. Kestane Balı, bağışıklık sistemini güçlendirir, antiseptik ve bakterisit özelliği en kuvvetli olan bal çeşididir. Kestane Balının, çiçek balına göre, demir oranı, bakır minerali, mangan oranı, çinko oranı, potasyum oranı ve kalsiyum oranı 2 katı daha fazladır” .

Antibiyotik Almak Yerine Bal Takviyesiyle Nasıl Tedavi Yöntemi Uygulanabilir?

Günümüzde antibiyotiklerin sıklıkla kullanımı önemli bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Gereksiz ve uygunsuz antibiyotik kullanımı vücutta  antibiyotik direncine sebep oluyor.  “Antibiyotik direnci demek, antibiyotiğin belli bir bakteriyi öldürme ve üremesini durdurma özelliğini kaybetmesi demektir.” diyen Can Sezen şu açıklamalarda bulunuyor; “ mümkünse hayatımızda antibiyotik kullanımı minimum olmalı. Antibiyotik yerine doğal besinlerden faydalanmamız en doğrusu. Bu konuda bal doğal antibiyotik olarak vücutta zararlı bakterilerin gelişmesini önleyici etkiye sahip. Bal doğal antibiyotiktir ancak sürekli kullanımlarda antibiyotik gibi etki özelliğini kaybetmemesi en önemli özelliğidir.

OKU ➤  Cornetto, Yeni Ürünü Cornetto Disc Cheesecake

Tercih edeceğimiz bal çok önemlidir. Çünkü kovanda arıcıların bilgisiz ve yanlış uygulamaları sonucu arının antibiyotikle beslenmesi, elde edilen balın da antibiyotikli olmasına sebep olur. Bu nedenle bu tür kontrollerin yapıldığından emin olduğunuz markayı tercih etmenizi öneriyoruz.” .

 

Tavsiye

Parmesanlı Grissini

Parmesanlı Grissini

Parmesanlı Grissini (2 Tepsi İçin)   Malzemeler: 3 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir