Ana Sayfa » Gurmeler » Arnavut Ciğerli Hibeş
arnavut ciğerli hibeş

Arnavut Ciğerli Hibeş

Bu ay yayınlanan sayımızda Elif Çıtak’ın konuğu Şef Özlem Mekik’in mutfağından seçmelere tanıklık edeceğiz.

Merhaba,
Eğer şu anda bunu okuyorsan Sen de bir Gastronomistsindir. Evet evet sana dedim..! “Gastronomist ne demek” diye mi düşünüyorsun şu anda? Gastronomist; Yemek meraklısı, midesine düşkün, yemek lezzetçisi kişi demektir. İşte bu kelimeden yola çıkarak bir proje oluşturdum. Çevremde yemek yapmayı meslek edinen veya sadece hobi amaçlı kendisine ve sevdiklerine keyifle mutfağa girip yemek yamayı seven Gastronomist kişilerin evine her ay sizler için konuk olacağım.

şef elif çıtak
Bu ayda bu işe gönül vermiş aynı zamanda bu işi severek yapan Şef Özlem Mekik’in evine konuk oldum. Özlem Mekik kim midir? Benim çok sevdiğim, kalbi kadar yüzü güzel arkadaşım. İşine aşık, son derece titiz, detaycı bir o kadar da eli lezzetli bir şef… Bu hanımefendi İstanbul eğlence hayatının aranan adreslerinden Ziyade Fasıl’ın patroniçesi. Bunun yanı sıra gastronomi eğitmeni, mutfakta ki bu maharetini çeşitli dergilere yazmanın yanı sıra kendisine ait yemek “Özlem Mekik ile Günümüz Lezzetleri” kitabının yazarı. Mekik; TV’nin sevilen yüzü, ekranlara çok yakışan, diksiyonu mükemmel bir şef… Kısacası tam bir gastronomist. Her daim bir adım ileriye gitmeyi hedeflemiş olan Özlem Mekik, işin sunum kısmında da profesyonelliğini ve ince zevkini birlikte kullanmayı başarabilmiş nadir isimlerden… Özlem Mekik aynı zamanda başarılı bir işletmeci, ünlü bir şef, TV programcılığının yanı sıra sektöre yön veren bir isim de. Bunca yoğunluğu arasında Lezzet Yazarları Derneği’nin de başkanlığını yürütüyor.

elif çıtak

İşte tam bu kadar başarı hikâyelerine sahip, bir şefin evine konuk olmamak olmazdı. Laf aramızda yoğun iş temposu ve imaj değişikliği sebebi ile kendisini iki ay bekledim. Uğruna inanıyorum. Bu proje birçok gastronomisti bir araya getirecek.
Mutfağa girmeden önce, eşsiz ada manzarasına karşı kahvemizi yudumlarken, tariflerin oluşumunu anlatan Mekik, farklı doğal ürünleri bir araya getirmenin sırlarını verdi. Bizler sizin için mutfağa girip tek tek Mekik’e ait tarifleri yaptık. Misafirperverliği için teşekkür ediyorum. Artık sıra sizde… Bu kadar lezzetli tarifleri mutlaka sizde sevdikleriniz için yapın.
Ağız tadınız hiç eksik olmasın…

OKU ➤  Elif'in Rengi

arnavut-cigerli-hibes

Arnavut Ciğerli Hibeş
(4 Kişilik)

Hazırlanma ve Pişirme Süresi : 35 Dakika

Malzemeler:
1 su bardağı tahin
2 adet limon suyu
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
2 kahve kaşığı kimyon
3 diş sarımsak
500 gram kuzu ciğeri
1 su bardağı un
Tuz, acı kırmızı biber

Arnavut Ciğerli Hibeş Hazırlanışı:

Ciğerlerin zarlarını çıkarıldıktan sonra, ceviz büyüklüğünde doğrayın. Kırmızıbiberin yarısını ciğerlerin üzerine serpip bol unla unlayıp fazla unu silkeleyin. Bir tavada ay çiçek yağını iyice kızdırıp ciğerleri 1-2 dakika bu çok kızgın yağda pişirip hemen bir servis tabağına alın.
Tahin, dövülmüş sarımsak, kimyon ve biberi bir kaseye koyup karıştırın. Azar azar limon suyu, zeytinyağı ve sonra da tuz ilave edin (sertleşmemesi için tuzu en son koyun). Tabağa alıp kalan zeytinyağını üzerinde gezdirin.
Hazırladığınız hibeşi bir kaseye yuvarlak şekilde yayın. Ortasına kızarttığınız ciğeri ekleyin. İster sıcak olarak, isterseniz ılık veya soğuk olarak servis edin.

elif çıtak

citak.elif@gmail.com
Instgram: chefelifcitak
Facebook: www.facebook.com/elf.citak
WhatsApp: 0530 112 01 48

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir