Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Arapgir Dolaması

Arapgir Dolaması

Yapım: Executive Chef  Halil Sarıal / Mövenpick Hotel Malatya – Fotoğraf: Muhammed Ali Birgin

(5 Kişilik)

Malzemeler:

200 gram kıyma

100 gram kuyruk yağı

1 demet maydanoz

500 gram kuru soğan

600 gram pilavlık bulgur

1 çay kaşığı karabiber

1 çorba kaşığı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı tuz

250 gram salça (biber ve domates salçası karışımı, tercihen ev yapımı)

1 kg salamura asma yaprağı (Arapgir yaprağı önerilir)

1 litre kaynar su

Hazırlanışı:

Bulguru geniş bir kaba alın ve üzerine 1 litre kaynar su dökerek 30 dakika dinlendirin. Bu süre içinde kuru soğanları küp küp doğrayın ve geniş bir kaba alın. Doğranmış soğanlara baharatları ekleyin, maydanozu ince ince kıyarak karışıma katın. Kıyma ve kuyruk yağını ekleyerek tüm malzemeyi iyice yoğurun. Salçayı ekleyerek harcı tamamen karışana kadar yoğurmaya devam edin. Arapgir yapraklarını büyüklüklerine göre bölerek küçük boyutlarda sarmalar yapın. Sarma işlemi tamamlandıktan sonra sarmaları çelik tencereye sıkıca dizin. Tencerenin üzerine porselen bir tabak veya özel sarma kapağı yerleştirerek kısık ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra yaklaşık 1 saat pişmesi yeterlidir. Pişen sarmalar geleneksel Arapgir mutfağında kullanılan kalaylı bakır tabaklara alınır. Üzerine isteğe göre karabiber ve maydanoz serpilerek sıcak servis edilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir