Yapım: Executive Chef Halil Sarıal / Mövenpick Hotel Malatya – Fotoğraf: Muhammed Ali Birgin
(5 Kişilik)
Malzemeler:
200 gram kıyma
100 gram kuyruk yağı
1 demet maydanoz
500 gram kuru soğan
600 gram pilavlık bulgur
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
250 gram salça (biber ve domates salçası karışımı, tercihen ev yapımı)
1 kg salamura asma yaprağı (Arapgir yaprağı önerilir)
1 litre kaynar su
Hazırlanışı:
Bulguru geniş bir kaba alın ve üzerine 1 litre kaynar su dökerek 30 dakika dinlendirin. Bu süre içinde kuru soğanları küp küp doğrayın ve geniş bir kaba alın. Doğranmış soğanlara baharatları ekleyin, maydanozu ince ince kıyarak karışıma katın. Kıyma ve kuyruk yağını ekleyerek tüm malzemeyi iyice yoğurun. Salçayı ekleyerek harcı tamamen karışana kadar yoğurmaya devam edin. Arapgir yapraklarını büyüklüklerine göre bölerek küçük boyutlarda sarmalar yapın. Sarma işlemi tamamlandıktan sonra sarmaları çelik tencereye sıkıca dizin. Tencerenin üzerine porselen bir tabak veya özel sarma kapağı yerleştirerek kısık ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra yaklaşık 1 saat pişmesi yeterlidir. Pişen sarmalar geleneksel Arapgir mutfağında kullanılan kalaylı bakır tabaklara alınır. Üzerine isteğe göre karabiber ve maydanoz serpilerek sıcak servis edilir.