Ana Sayfa » Günün Tarifi » Antep Kurabiyesi

Antep Kurabiyesi

Yapım: Şef Doğa Çitçi 

(5 Kişilik)

Malzemeler:

*1 kilogram kurabiye unu (Gaziantep’ te hazırını bulabilirsiniz)

*500 gram sade yağ veya tereyağı

*300 gram çekilmiş toz fıstık (Antep fıstığı)

*500 gram toz şeker

Kurabiye hamurunun hazırlanışı:

Sade yağ veya tereyağını eritin. Şeker ile birlikte köpürüp beyazlaşana kadar 15- 20 dakika çırpın. Elde ettiğiniz karışıma yavaş yavaş un ilave edip yoğurun ve hamura fıstık ekleyin. Yoğurduğunuz hamuru ceviz büyüklüğünde koparın. Kurabiye hamurunu kedidili veya küçük simit gibi değişik kurabiye şekilleri verilerek fıstıkla süsleyin, hafif yağlanmış fırını tepsiye dizin.  Kurabiyeler 30-35 dakika boyunca 150 derecelik önceden ısıtılan fırında kızarmamasına dikkat edilerek pişirilmelidir. Pişen Antep kurabiyesini soğuduğunda servis edin. Kurabiyeler, serin ve kuru yerde veya buzdolabında saklama kabında uzun süre tadı bozulmadan muhafaza edilebilir.

#antepbaklavası #şefdoğaçitçidentarifler #kurabiye #bayramtatlıları #bayramlıktarifler #tatlıtarifleri #gaziantepmutfağı #gazianteptatlıları #evdebayramkeyfi #kurabiyetarifleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir