Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Anadolu Kebabı

Anadolu Kebabı

Malzemeler:
• 4 adet tırnak pide
• 200 gram tereyağı
• 100 gram sıvı yağ
• 60 gram domates
• 40 gram kuru soğan
• 15 gram sarımsak
• 10 gram tuz
• 10 gram karabiber
• 500 gram biftek
• 120 gram sarımsak

Anadolu Kebabı Tarifi:
Tereyağın yarısını bir tavaya alıp eritin. Yağın içerisine kuru soğanı ve sarımsağı küp küp doğrayarak soteleyin. Ardından domatesleri ekleyin. Sotelediğiniz bu karışımı blenderdan geçirerek sos haline getirin. Kalan tereyağıyla kare şeklinde kestiğiniz tırnak pideleri soteleyin. İyice kuruyan pidelerin içine hazırladığınız domates sosu bol bir şekilde ekleyin ve çektirin.
Diğer tarafta bifteklik eti döner eti gibi bıçakla ince bir şekilde kesin. Tuz ve karabiberle harmanlayıp, sıvı yağda çok kurutmadan pişirin. Etleri soslu tırnak pidenin üzerine serin ve yoğurtla servis edin.

OKU ➤  Keyfine Düşkün Babalara Homend’den Grilliant 1401 Cam Izgara

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir