Ana Sayfa » Dünya Mutfağı » İdil Yazar’dan Tavada Pizza Tarifi

İdil Yazar’dan Tavada Pizza Tarifi

Pişirme Süresi: 15 dakika / 2 Kişilik

Herkese yeniden merhaba! Suçluluk hissetmeden, gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz, çok pratik bir pizza tarifi ile karşınızdayım. Sadece 15 dakikada, fırın kullanmadan, lezzetli ve pratik malzemelerle hazırlanmış nefis bir akşam yemeğine ne dersiniz?

Evinde fırın olmayanlar ya da pizza yapmak için fırını açmak istemeyenler için çok pratik bir tarif olan tavada pizza tarifimi hazırlayıp pişirmesi 45 dakikadan daha kısa sürüyor. Beyaz un ve yulaf kepeğini bir arada kullanarak hazırlayacağımız pizza hamurunu, damak zevkinize göre çeşitlendirebileceğiniz peynir, zeytin, domates, kuşkonmaz gibi malzemeler ile buluşturuyoruz ve lezzetli bir baharatlı domates sosu ile de son dokunuşu yapıyoruz. Aynı anda hem lezzetli, hem besleyici hem de çok pratik bir pizza tarifi denemek isterseniz, tavada pizza tarifimin malzemelerine göz atarak başlayalım!

 Malzemeler:

Hamuru için:

Yarım bardak yulaf kepeği

Yarım bardak un

1/3 bardak su (ılık olmalı)

1 çay kaşığı hızlı maya

 Sosu İçin:

1 tatlı kaşığı su

1 tatlı kaşığı salça

1 çay kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı sarımsak tozu

Tuz

1 çay kaşığı kekik

 Üzeri İçin:

5 sap kuşkonmaz

1 çorba kaşığı kurutulmuş domates

1 çorba kaşığı siyah zeytin

1 çorba kaşığı keçi peyniei

1 top mozzarella peyniri

1 çay kaşığı pulbiber

 Hazırlanışı:

Unu ve yulafı derin bir kabın içerisine alın. İçerisine tuzu ve hızlı mayayı da ilave edip malzemeleri karıştırın. Ortasını hafifçe açın ve zeytinyağını ilave edin. Suyunu da ekledikten sonra malzemeleri güzelce yoğurun ve her şeyin iç içe geçmesini sağlayın. Hazırladığınız hamuru tezgahın üzerine alın ve tezgahın üzerinde biraz daha toparlayın. Hamuru tekrar yoğurduğunuz kaba alın ve üzerini bir mutfak bezi ile örtüp 15 dakika dinlenmeye bırakın. Bu sırada, domates salçasını bir kaseye alın. İçerisine toz şekeri, tuzu, kekiği ve sarımsak tozunu ekleyin. Suyunu da ilave edin ve malzemeleri güzelce karıştırın. Hamuru, kullanacağınız tava ile aşağı yukarı aynı ebatlarda olacak şekilde açın ve tavayı zeytinyağı ile yağlayın. Hamuru merdanenin etrafında nazikçe yuvarladıktan sonra, tavanın içerisine bırakın. Her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlamak için, bir çatal yardımıyla hamurun üzerinde delikler açın. Hazırladığınız salçalı sosu hamurun üzerinden gezdirin. Mozzarella dilimleri ve keçi peynirini hamurun üzerine yerleştirin. Kuşkonmazları yerleştirin ve ardından zeytin ve domatesleri de yerleştirin. Üzerine biraz pulbiber serpin ve biraz da zeytinyağı gezdirip tavanın altını kısık ateşte açın. Kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika pişmeye bırakın. Tavanın altını kapatmadan önce, 3 dakika da kapağı açık bir şekilde pişirin. Afiyet olsun!

Kaynak: İdil Yazar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir