Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Bonfile Sarma Akdeniz Mutfağı

Bonfile Sarma Akdeniz Mutfağı

bonfilesarma

Bonfile Sarma Akdeniz Mutfağı Malzemeler:

200 gram dana bonfile (ince bir şekilde açılmış)

Yarım kabak (kibrit inceliğinde doğranmış) Yarım havuç (kibrit inceliğinde doğranmış)

Yarım kapya biber (kibrit inceliğinde doğranmış)

Taze kaşar (işaret parmağı şeklinde kesilmiş)

Sos İçin:

1 çay kaşığı acı hardal

1 yemek kaşığı siyah havuç sirkesi

1 çay kaşığı oyster sos

1 yemek kaşığı soya sos

1 yemek kaşığı acı sos

Yarım limonun suyu

Salata İçin:

Yarım avokado

8 adet çeri domates

Salatalık rulo 5 adet (ince dilim şeklinde kesip rulo yapabilirsiniz)

Havuç rulo 5 adet

 

Hazırlanışı:

Öncelikle sos malzemelerini bir kapta karıştırıp kenara alın. Yaprak açılmış bonfilenin içine ayrı ayrı olacak şekilde havuç, biber, kabak ve peyniri dizin. Sos karışımından az miktarda üzerine gezdirip sushi sarar gibi sarın. Sonra bir şiş yardımı ile tutturup ızgarada yada tavanın üzerine koyup biraz pişirdikten sonra, 220 dereceye ayarlı fırına alıp, 9 dakika daha pişirin. Sarma fırında pişerken tabağınıza sebzeleri dizin, sarma fırından çıkınca kalan sosu da sebzelerin üzerine gezdirip servisi tamamlayın.

OKU ➤  25 Liraya, Güzel Et Yiyebileceğiniz Yerler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir